Depoziteaza corect alimentele in frigider

frigiderIn acest articol veti afla cum sa folositi corect functiile frigiderului astfel incat depozitarea alimentelor in el sa fie un loc sigur atat pentru voi si cat si pentru familia voastra.

Sunt unii oameni care cred ca frigiderul este un loc magic care pastreaza alimentele fresh pentru totdeauna. Altii le arunca dupa maxim doua zile. Care credeti ca au dreptate?

Ca de obicei, dreptatea este undeva la mijloc. Folosit corect, frigiderul este un loc care previne stricarea alimentelor. De asemenea, in conditiile in care este folosit gresit poate crea mari neplaceri.

In continuare va vom prezenta 7 sfaturi care va vor mentine alimentele proaspete si  vor preveni stricarea acestora inainte de termen:

  1. Preveniti altererarea alimentelor – pentru a preveni alterarea alimentelor temperatura din frigider trebuie sa se situeze intre 1 – 5 grade Celsius. Daca acesta nu dispune de un termometru, ideal ar fi sa cumparati unul pentru a verifica in orice moment daca temperatura este potrivita.
  2. Compartimentele de stocare sunt diferite – unele parti ale frigiderului sunt diferite de altele. Spre exemplu compartimentul pentru carne este situat in partea de jos a frigiderului, nu doar pentru ca este cea mai rece parte, dar previne si contaminarea celorlalte produse in cazul in care pachetul nu este corect sigilat si exista scurgeri.
  3. Aveti grija la usa frigiderului – aceasta este cea mai putin rece parte a frigiderului si de aceea in acest loc este de preferat sa se depoziteze alimentele neperisabile (ex: sucurile).
  4. Tineti mancarea fierbinte departe de frigider – nu bagati niciodata mancarea fierbinte in frigider, tineti-o afara pana cand aceasta ajunge la temperatura camerei. Pe de alta parte, nu este bine sa o lasati si nici foarte mult afara. Mancarea gatita nu trebuie sa stea in afara frigiderului mai mult de 2 ore in timpul iernii, iar in timpul verii maxim 1 ora.
  5. Evitati supraincarcarea frigiderului cu alimente – in timpul petrecerilor este o perioada dificila deoarece avem tendinta de a umple frigiderul si usa acestuia se deschide foarte des. Pentru a evita neplacerile este de preferat sa scadem temperatura in frigider pentru aceste ocazii.
  6. Acoperiti foarte strans alimentele – acoperiti foarte bine alimentele si este de preferat sa nu scoateti carnea din pachetele originale pentru a preveni imprastierea bacteriilor.
  7. In cazul in care este pana de curent, tineti usa frigiderului inchisa – daca ai ramas fara electricitate, tine usa frigiderului inchisa. Astfel mancarea poate rezista pana la 8 ore in frigider si pana la 48 de ore in congelator.

Depozitarea corecta a alimentelor in frigider

Depoziteaza corect alimentele in frigider

 

Sfatuitor.ro iti ofera review-uri profesioniste si obiective care te ajuta in luarea celei mai bune decizii de achizitie. Punem pe primul plan nevoile tale, dezvoltand un continut realist si aprofundat.
Niciun Comentariu

    Lasa un raspuns